• Fri. Apr 19th, 2024

Vragen die u moet stellen bij het kopen van zonnepanelen

Byadmin

Jun 26, 2023

Naar welke kant wijst uw dak?

PV-zonnepanelen werken veel beter op een dak op het zuiden. Dit komt omdat het VK op het noordelijk halfrond ligt en de zon vaker wel dan niet ten zuiden van ons staat. Dat gezegd hebbende, sluit Zonnepanelen kopen niet uit als je dak op het oosten of westen ligt, want je kunt nog steeds een redelijk rendement behalen. De helling (hoek) van uw dak is ook belangrijk. Zonnepanelen zijn het meest effectief bij ongeveer 30-35 graden – dezelfde helling als een standaard dak in het VK. Uw installateurs moeten uw dak nauwkeurig opmeten voordat ze u een definitieve schatting van de prestaties geven.

Controleer ook of uw dak in de schaduw staat van bomen, gebouwen of andere constructies. Het zonnepanelenbedrijf dient hiermee rekening te houden bij het maken van hun berekeningen.

Wanneer verbruikt u de meeste elektriciteit?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en leveren die elektriciteit rechtstreeks aan uw huis. U haalt de meeste waarde uit uw zonnepanelen als u overdag veel energie verbruikt, zoals bijvoorbeeld het wassen en drogen van kleding. Door een paar wijzigingen in uw dagelijkse routine aan te brengen, kunt u uw spaargeld echt maximaliseren.

Hoe lang blijft u in het pand wonen?

Wanneer we een huishoudelijk zonnepaneelsysteem ontwerpen, doen we ons best om de klant 10% rendement op zijn investering te geven – met andere woorden, de panelen zullen zichzelf in ongeveer 10 jaar terugverdienen. Het Feed In Tarief is gegarandeerd voor 20 jaar. Dus om de maximale waarde voor uw geld uit uw panelen te halen, zou u echt van plan moeten zijn om meerdere jaren te blijven zitten.

Hoe zit het met gratis zonnepanelen?

Op een gegeven moment boden verschillende bedrijven gratis panelen of ‘huur-een-dak’-regelingen aan. Het bedrijf zou eigenaar zijn van de panelen op uw dak en zij zouden profiteren van het feed-in-tarief, waardoor u alleen de elektriciteitsbesparing overhoudt. Deze regelingen zijn minder populair geworden sinds het teruglevertarief in augustus 2012 door de overheid is verlaagd, hoewel sommige bedrijven het nog steeds doen.

Ons bedrijf biedt geen gratis panelen aan, omdat we vinden dat ze oneerlijk zijn tegenover de huiseigenaar. Wij denken dat als u in het begin voor de panelen betaalt, u op de lange termijn veel meer voordelen zult krijgen.

Is de installateur MCS en REAL gecertificeerd?

Deze is cruciaal. Het bedrijf dat uw zonnepanelen plaatst MOET MCS-gecertificeerd zijn om het teruglevertarief te krijgen. MCS wordt ondersteund door het ministerie van Energie en Klimaatverandering en verzekert kwalitatief vakmanschap.

REAL (Renewable Energy Assurance Ltd) zorgt ervoor dat installateurs zich houden aan hun consumentencode, die wordt ondersteund door het Office of Fair Trading. Met andere woorden, REAL-leden moeten zich gedragen en zich houden aan de regels met betrekking tot reclame, het geven van schattingen, het gedrag van hun verkopers enzovoort.

Komt het systeem met garantie of garantie?

Wat gebeurt er als uw installatiebedrijf failliet gaat? Wat kunt u doen als er een probleem is met uw panelen? Zorg dat je beschermd bent als er iets misgaat.

Waar wordt uw aanbetaling bewaard?

Als een zonnepanelenbedrijf om een waarborgsom vraagt, dient deze op een aparte tegoedrekening te komen, conform de REAL-code (zie hierboven). Dit betekent dat als er iets misgaat, u uw geld terug kunt krijgen.

Hoe zit het met de daadwerkelijke panelen?

De meeste panelen zien er in één oogopslag misschien hetzelfde uit, maar er zijn honderden fabrikanten en modellen om uit te kiezen met verschillen in kwaliteit en efficiΓ«ntie. Wist je bijvoorbeeld dat er twee soorten silicium zijn waar panelen van gemaakt kunnen worden? – monokristallijn (hoger rendement maar duurder) en polykristallijn (iets lager rendement maar goedkoper). Niet alle panelen zijn hetzelfde, en het is een goed idee om te vragen welke panelen uw installateur zal gebruiken en om enkele technische specificaties te vragen.

Heeft de installateur gevraagd om uw Energie Prestatie Certificaat (EPC) te zien?

Om in aanmerking te komen voor het teruglevertarief moet uw woning energielabel D of beter hebben. Als het een E-classificatie of lager heeft, hebt u twee opties: verbeter de energie-efficiΓ«ntie voordat u de panelen laat installeren of ontvang het lagere invoertarief. Hoe dan ook, uw installateur moet uw EPC vragen voordat hij berekeningen maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *